Sezonowe nowości w Lunch Menu Pochlebnej – 12.07-16.07

Fasolka szparagowa, młode ziemniaki i kalafior
Pojawi się chłodnik ogórkowy z miętą, makaron w lekkim sosie oraz stek z bakłażana
✅PONIEDZIAŁEK
ZUPA – Krem pomidorowy z pesto bazyliowym (seler)
MIĘSNE – Grillowany, ziołowy filet z kurczaka, żółta fasolka szparagowa z masłem, młode ziemniaki z koperkiem (mleko)
VEGAN – Stek z bakłażana, ziemniaki, młode buraczki z pieczona cebula, oliwa koperkowa (soja)
✅WTOREK
ZUPA – Chłodnik ogórkowo-miętowy z awokado i chilli
MIĘSNE – Stir Fry z makaronem ryżowym wieprzowiną marynowaną w sosie sojowym i warzywami (soja)
VEGAN – Stir Fry z makaronem ryżowym z marchewką imbirem cukinią, kolendrą (soja)
✅ŚRODA
ZUPA – Zupa kalafiorowa z młodym ziemniakiem, marchewka i koperkiem (soja, seler)-
MIĘSNE – Gulasz z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym, placki ryżowe z cukinia, piklowana rzodkiewka (mleko)
VEGAN- Gulasz z fasolką szparagową i cieciorką, placki ryżowe z cukinią, piklowana rzodkiewka (orzech)
✅CZWARTEK
ZUPA – Fasolkowa z bakłażanem i oliwą pietruszkową (seler)
MIĘSNE – Udko z kurczaka confit z chrustem z ziemniaka i coleslaw z młodej kapusty (soja, gorczyca, siarczyny)
VEGAN – Udko z kaszy jaglanej z sosem pomidorowym, chrust z ziemniaka, coleslaw z młodej kapusty (soja, gorczyca, siarczyny)
✅PIĄTEK
ZUPA – Zupa z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiem (seler)
MIĘSNE – Makaron z kurczakiem w sosie paprykowo-śmietanowym z pieczarkami (gluten, mleko)
VEGAN – Makaron z tempech w sosie pomidorowo-orzechowym z cukinią (gluten, soja, orzechy ziemne, orzechy)








