Meksyk i Tajlandia w nowym Lunch Menu Pochlebnej

Smakami odwiedzimy Meksyk i Tajlandię, będzie trochę klasyków i DUŻO ciekawych pyszności
Już teraz sprawdźcie całe menu i zaplanujcie przerwę na LUNCH w Pochlebnej





ZUPA – Chłodnik marchewkowy z nutą pomarańczy i mlekiem kokosowym (orzech)
MIĘSNE – Pat thai z makaronem ryżowym z kurczakiem, marchewką, kolendra (gluten, o. ziemne, soja )
VEGAN – Pad thai z marchewki, cukinii z marynowanym w cytrusach tofu, orzeszki ziemne, kiełki fasoli mung (soja, orzechy ziemne)

ZUPA – Zupa kukurydziana z młodą kapustą na ostro ( seler)
MIĘSNE – Quasadilla z wołowina, ser farmerski, sos pomidorowy, rucola ( gluten, mleko)
VEGAN – Quasadilla z tempehem, sos pomidorowy, sojonez, rucola (gluten, soja, siarczyny, gorczyca)

ZUPA – Tajska zupa z selerem naciowym i młodą marchewką (seler)
MIĘSNE – Filet z kurczaka w sezamie i panko z kimchi, młodą marchewka w emulsji maślanej, ryż (sezam, mleko)
VEGAN- Kulki ryżowy w wodorostach, sos z pędów bambusa, kimchi i młoda, grillowana marchewka (siarczyny)

ZUPA – Zupa jarzynowa z kalafiorem i koperkiem (soja, seler)
MIĘSNE – Devolaj, młode ziemniaki, duszona młoda kapusta z koperkiem (gluten, mleko, jajo)
VEGAN- Devolaj z kaszy jaglanej z boczniakami, sos koperkowy, masłowa sałata (soja)

ZUPA – Krem z kalarepy, pieczony pomidor (seler)
MIĘSNE – Placek ziemniaczany po węgiersku z wieprzowiną, creme freiche (mleko, gluten, jajko)
VEGAN – Placek ziemniaczany z soczewicą i cieciorką w sosie pomidorowym, natką pietruszki (gluten)
Z kim się widzimy ? 

Dowozimy do DOMU lub prosto do PRACY!




